Strani

petek, 18. januar 2013

Intermezzo misli ali: O edini obljubi

Edina obljuba, ki si jo moreta dva zaljubljenih src obljubiti je, da se bosta prizadela. 


In kolikor bolj se bosta ljubila, tem bolj iskreno in tem preje si morata to priznati. Vendar pa si mora tudi vsako od src dati osebno obljubo, da bo to dejanje odpustilo in še močneje ljubilo v odpuščanju. Zakaj slepo zaljubljeno srce ne ve, da bo enkrat tudi prizadeto. To dejanje, ko bosta drug drugega prizadela, se pač mora zgoditi, saj Bog stvari utrjuje v preizkušnjah in nagradi v blagostanju. Kot hrast postane trdnejši po neurjih, peščene obale nebeško lepe po tisočih udarcih valov in kamen pod hudim pritiskom diamant, tako se tudi vsaka zveza utrjuje v preizkušnjah.

A hrast ne zameri neurju, temveč ga sprejme in še več, hvaležen mu je, ker ga neurje dela močnejšega. Tudi peščene plaže ne odslovijo valov. Pustijo morju, da v nežnem ritmu prihaja in odhaja. Premetava vsak delček njihove biti, jih včasih pusti, da se pregrevajo na vročem soncu, spet drugič jih prijetno zaliva in ohlaja s svojo kristalno čisto vodo. In tisti kamen, ki je smel po sili preizkušenj postati diamant, hvali naravo in Boga za te preizkušnje in to čudovito preobrazbo tako, da tiho in potrpežljivo v zemlji čaka dan, ko bo smel v najlepšem sijaju krasiti telo čudovite Božje stvaritve – ženske.

Tako se mora tudi zaljubljeno srce pripraviti, da bo dano na preizkušnje in si priseči, da bo hvaležno za vsako preizkušnjo, zakaj mogočen hrast nudi boljše zavetje, peščena plaža mir in spokoj ter diamant najlepši sijaj šele po vseh težkih preizkušnjah.

Zato: edina stvar, ki si jo more dvoje zaljubljenih src obljubiti je, da se bosta ranili in prizadeli, a tudi, da si bosta nenehno odpuščali in drug drugemu celili rane.

Ni komentarjev:

Objavite komentar