Strani

sobota, 25. maj 2013

Evangelion - uvod

Svet pozna veliko zgodb. Zgodb z različnimi začetki, različnimi konci. Vendar svet pozna še eno zgodbo. Zgodbo, ki je večja od vseh zgodb. Zakaj vse zgodbe, ki smo jih kdaj slišali, naj bi imele začetek in konec. Ta zgodba, ta velika Zgodba, ima začetek tako daleč nazaj, da nihče ne ve, kako se je začela. Prav možno je, da traja že od nekdaj. In njen konec je zelo verjetno neobstoječ.

Nobena prava zgodba, zgodba življenja, nima resnično svojega začetka, saj je vsak začetek neke zgodbe, konec druge, ki se je začela mnogo prej. Prav tako, pa je vsak konec neke zgodbe hkrati tudi začetek druge. In vsaka zgodba je tako le del ene velike Zgodbe. Zgodbe, ki jo piše en sam Avtor. Avtor nam pusti, da oblikujemo svojo vlogo v Zgodbi in svoje male zgodbe sami, vendar so naše zgodbe le del Njegove Zgodbe.

Resnično vam povem, da ne obstaja samo vaša zgodba. Obstajajo zgodbe drugih, katerih del ste vi. Vi ne veste, kdaj se je vaša zgodba začela. So bili to vaši starši? Njihovi starši, njihovi stari starši in tako dalje? Verjemite mi le, ko vam povem, da smo vsi del ene velike Zgodbe.

Del te Zgodbe so bili tudi dekle, vojak, filozof, rokodelec in menih. Vsi so mislili, da živijo svoje zgodbe in na koncu so vsi ugotovili, da v resnici obstaja le ena Zgodba.

Jacob wrestling with the angel - Gustave Dore

Ni komentarjev:

Objavite komentar